• 54ats.

    Neskiepyti vaikai.

    Ar yra tėvelių,kurie atsisakę skiepų? Kaip auga vaikučiai?
    Mano vaikui buvo reakcija į skiepą, todėl atsisakiau visų skiepų. Kai nustojau skiepyti, vaikui susitvarkė žarnyno problemos, pradėjo augti svoris, žodžiu, kitas vaikas, kai nebegauna chemijos.

    emiliukasVaiko sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 8

    nesuparnatu tu tevu kurie neskiepyja savo mazyliu. mano abi mazes ira skiepytos :)

    deimantina

  2. 5

    Mano abu vaikai neskiepyti, iskyrus ligonines skiepus. Mat po vieno skiepo buvo super ziauri reakcija vaikui, gulejom ligoninej ir t.t. tad atsisakiau skiepu. Skiepai nera tokie nekenksmingi, tiesiog zmones nesidomi apie ju zala. O girdi tik vien raginima skiepytis. O pasigilinus giliau, ojojoi kiek ko suzinotumete. Tad as pries skiepus.

    jurc

  3. 4

    skiepai niekada nebuvo tirti,netyriami ir dabar.patys gamintojai nežino vakcinų poveikio žmonių sveikatai.

    emiliukas

  4. 4

    FORMALDEHIDAS

    Formaldehidas yra naudojamas baldų, plastikinių apdailos medžiagų, presuotos medienos, izoliacinių medžiagų gamyboje bei įeina į šių medžiagų sudėtį. Nedideliais kiekiais ši medžiaga yra randama kosmetikos priemonėse, dezodorantuose, tirpikliuose bei dezinfekcinėse medžiagose.

    Formaldehidas yra bespalvės dujos, turinčios specifinį nemalonų kvapą. Ši medžiaga yra kancerogenas, t.y. vėžį sukelianti medžiaga. Nauji baldai, izoliacinės medžiagos arba gumos gaminiai gali skleisti formaldehido garus bei specifinį nemalonų kvapą net keletą metų. Ypač kenksmingos sąlygos susidaro tuose butuose bei namuose, kur yra nepakankama ventiliacija, aukšta aplinkos temperatūra ir drėgnas oras. Labai jautriems asmenims tai gali sukelti akių gleivinės dirginimą bei dirginimo reiškinius nosyje ir viršutiniuose kvėpavimo takuose. Patalpų mikroklimatas yra pagrindinis faktorius, lemiantis formaldehido koncentraciją aplinkoje. Kuo aukštesnė patalpų oro temperatūra ir kuo mažiau patalpos yra vėdinamos, tuo didesnė susidaro formaldehido koncentracija. Yra nustatyta, kad didžiausia formaldehido koncentracija susidaro žiemos mėnesiais, o mažiausia – vasaros, nes tuo metu patalpos yra vėdinamos žymiai intensyviau.
    FENOKSIETANOLIS

    fenoksietanolis-yra bespalvis skystis,jis gali stipriai sudirginti akis,sukelti sunkų odos niežulį su egzemą,dermatitą.patekus į plaučius padaro žalą plaučiams,sutrinka kvėpavimas,čiaudulys arba kosulys.
    nėščios ir krūtimi maitinančios moterys neturėtų naudoti kosmetikos,kurios sudėtyje yra fenoksietanolio, kadangi tai gali padaryti didelės žalos embrionui ar vaisiui(apsigimimas).Fenoksetanolis slopina organizmo imuninę sistemą,slopina ląstelių proliferaciją.sukelia nekrozę ir inkstų,širdies,kepenų,nervų sistemos pažeidimus.
    vartojamas kaip konservantas kosmetikos, vaistų, vakcinų gamyboje.
    TROMETAMOLIS
    ALIUMINIO HIDROKSIDAS
    GYVSIDABRIS ir k.t

    permečiau dar kartą sudėtį,ar tėveliai norėtų šių produktų gauti metus laiko į mėnesį po dozę?
    aš asmeniškai nuo tolo bėgčiau....ir gaila,kad vaikui tokį brūdą kyšau,perserga ir igauna imunitetą,o su skiepais gauna krūvą brūdo.
    vakar teko skaityti mamos postą,kuri vaikutį skiepyjo pneumo,atrodo taip vadinasi,vaikas mažiau sirgo,bet vaikui skauda rankyčių kojyčių sąnarius ,pasidomėjau šia vakcina
    PNEUMO 23, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį. Dūrio vietoje gali atsirasti skausmas, paraudimas, sukietėjimas ir patinimas. Toks poveikis būna lengvas ir laikinas. Labai retai gali pasireikšti į Arthus fenomeną panaši sunki vietinė reakcija, kuri yra laikina ir be liekamųjų padarinių. Ji dažniausiai galima žmonėms, kurių organizme iš pradžių pneumokokinių antikūnų būna daug. Galimas nedidelis ir praeinantis karščiavimas. Retais atvejais temperatūra gali būti didesnė kaip 39 oC. Toks karščiavimas dažniausiai atsiranda tuojau po skiepijimo ir praeina per 24 valandas. Labai retai galimas sisteminis poveikis: adenopatija (limfinių mazgų uždegimas), išbėrimas, artralgija (sąnarių skausmas). Be to, gali prasidėti alerginė reakcija: dilgėlinė, Kvinkės edema (kai atsiranda dilgėlinė ir kartu staiga sutinsta veidas bei kaklas), anafilaktoidinė reakcija, cefalgija (galvos skausmas), mialgija (raumenų skausmas), silpnumas, nuovargis.

    emiliukas

  5. 4

    Lineli,nuo gripo darbe esu ir aš pasiskiepyjusi,tą pačią dieną sunkiai susirgau 2 savaites nesirodžiau darbe.
    pasveikus susirgau šienlige,akys užtinę,temperatūra,sloga didžiausia,čiaudau...tuo metu dar net interneto neturėjau,o kai dėl reakcijos vaikui pradėjau domėtis vakcinų sudėtimis šalutiniais poveikiais plaukai raitėsi iš siaubo kiek nuodų vaikas iki metukų gauna,bet ne tai norėjau pasakyti,kažkas užklausė apie gripo vakciną,pasidomėjau,ogi tarp šalutinių poveikių paminėta šienligė,gyvenime nebūčiau pagalvojusi,kad šienligė nuo skiepo,dabar sergu kiekvieną pavasarį vasarą,negaliu pasimerkti gėlių:(

    emiliukas

  6. 4

    sutinku is dalies tikrai nereikia skiepu tokiu kaip TBC, difterijos, kokliuso ir kitu senienu (cia tik mano nuomone) nes tos ligos labai retos, be to jos vyrauja tik tarp asiocialiu asmenu, su kuriais kudikis kontakto neturi, bet kiti skiepai kaip gripas, meningitas, pneumonija, hepatitasB jie yra siu dienu ligos tad ju isvengti gali but keblu.. as skiepydama savo vaikus laikiausi sios teorijso.. be to skiepai siai dienai tai autizmo priezastis.. o jis plinta greitai..

    gertruda

  7. 4

    kas is to kad atsisaket skiepu? jei noresit eit i darzeli teks visus skiepus vistiek pasidaryt, kitaip i darzeli nepriims, jei i darzeli neisit tai pries mokykla vistiek reiks visu skiepu.. negi jus nesit nei i darzeli nei i mokykla?

    poolman

  8. 4

    Labai protingas ir logiškas straipsnis apie skiepus:
    Skiepytis ar nesiskiepyti?
    Gita Grahame parengė Feminai.lt Vašingtono universiteto profesoriaus, širdies chirurgo Donaldo W.Millerio straipsnį apie skiepus. Jo manymu, būtina peržiūrėti privalomų skiepų sąrašą.

    Daug tėvų dvejoja prieš skiepydami savo vaikus. Prieš šimtą metų infekcinės ligos buvo viena pagrindinių vaikų mirties priežasčių – daugiausiai jų mirdavo nuo difterijos, tymų, skarlatinos ir kokliušo. Šiandien pirmaujančios vaikų iki 5 metų amžiaus mirties priežastys yra nelaimingi atsitikimai, apsigimimai, staigus kūdikių mirties sindromas ir vėžys. Modernioji medicina ryškų mirčių nuo infekcinių ligų sumažėjimą priskiria vakcinoms. Yra nemažai tai įrodančių tyrimų, tačiau apskritai situacija yra ne visiškai tokia, kokia pateikiama.

    JAV patariamasis vakcinų komitetas prie ligų kontrolės ir prevencijos centrų, kurį sudaro 15 narių, sprendžia, kurios vakcinos turėtų būti vaikų imunizacijos kalendoriuje. Pagal šį kalendorių viena vakcina suleidžiama vaikui tik gimus – nuo hepatito B; 7 vakcinos, kai vaikui sueina 2 mėnesiai; dar 6 (įskaitant antrąsias vakcinas) 4 mėnesių; ir dar 8, kai vaikui sueina pusė metukų. Iki antrojo gimtadienio vaikas gauna 32 porcijas vakcinų, iš jų po 4 hemofilus influensa infekcijų, difterijos, stabligės ir kokliušo – visas jas kūdikis gauna pirmaisiais gyvenimo metais. Septynios vakcinos, suleistos 6 kg dviejų mėnesių kūdikiui, prilygtų 70 dozių, suleistų 60 kg suaugusiajam.

    Vakcinų kalendoriuje teigiama, kad “jūsų vaikui saugios visos jo amžiui rekomenduojamos vakcinos”. Tačiau sveikatos sistemos darbuotojai nėra įrodę, jog iš tikrųjų saugu ir nekenksminga leisti tiek daug vakcinų mažiems kūdikiams. Be to, jie negali paaiškinti, kodėl vis didėjant rekomenduojamų vakcinų skaičiui, mūsų šalies vaikai gerokai dažniau serga neurologinėmis ir imuninės sistemos ligomis.

    Prieš pusšimtį metų, kai šiame kalendoriuje buvo tik keturios vakcinos (difterijos, stabligės, kokliušo ir raupų), autizmas buvo faktiškai negirdėtas dalykas. Pastebėjus pirmuosius autizmo atvejus 1943m, šis negalavimas pasireikšdavo mažiau nei vienam iš 10tūkst. vaikų. Šiandien viena iš 68 amerikiečių šeimų turi vaiką su autizmo spektro sutrikimais. Kiti lengvesni vystymosi sutrikimai, kurių beveik nebuvo prieš įvedant vakcinas, taipogi siekia epidemines proporcijas. Keturi milijonai Amerikos vaikų turi dėmesio stokos hiperaktyvumo sindromą. Vienas iš šešių Amerikos vaikų šiandien klasifikuojamas kaip turintis „mokymosi problemų“.

    Mūsų vaikai taipogi labai serga autoimuninėmis ligomis – pirmojo tipo diabetu, reumatiniu artritu, astma ir žarnyno ligomis. Pirmojo tipo diabeto atvejų nuo 1950 metų padidėjo septyniolika kartų. Jaunatviniu reumatiniu artritu serga 300 tūkst. Amerikos vaikų. Prieš 25 metus ši liga buvo tokia reta, kad sveikatos sistemos darbuotojai nevedė net jos statistikos. Astmos atvejų padaugėjo keturiskart, o vaikų žarnyno sutrikimai šiandien yra kur kas dažnesni nei prieš penkiasdešimt metų.

    Sveikatos sistemos pareigūnai laiko vakciną saugia, jeigu neigiamos reakcijos – traukuliai, žarnyno spazmai, stiprios alerginės reakcijo – nepasireiškia iškart ją suleidus. Ligų kontrolės ir prevencijos centrai nėra atlikę jokių tyrimų, įvertinančių ilgalaikį jų sudaryto vakcinų kalendoriaus poveikį. Tam reikėtų atlikti išsamius tyrimus, stebint atsitiktinai surinktų vakcinuotų ir nevakcinuotų asmenų grupes. Vakcinas galima būtų laikyti saugiomis ir nesukeliančiomis chroniškų neurologinių ir imuninės sistemos ligų, jeigu abiejose grupėse šiomis ligomis susergančių vaikų skaičius būtų vienodas.

    Kadangi tokių ilgalaikių tyrimų nėra atlikta, skiepų šalininkai negali teigti, kad jos yra iš tikrųjų saugios. Vienas vakcinų šalininkas, pasirodęs TV laidoje, teigė, kad „vakcinos saugesnės už vitaminus“. Tačiau jis nepaminėjo, jog pagal sužalojimų nuo vakcinų programą per 1.5 milijardo dolerių teko išmokėti šeimoms, kurių vaikai buvo sužaloti arba mirė nuo skiepų.

    Daugėja įrodymų, kad vakcinos yra blogėjančios vaikų sveikatos priežastis. Jos įtariamos dėl neurologinių ir imuninės sistemos sutrikimų: jaunas vaiko organizmas pernelyg apkraunamas, suleidžiant didžiules vakcinų dozes per labai trumpą laiką. Naujausi neuroimunologijos tyrimai rodo, kad gan neprotinga leisti vakcinas jaunesniems nei dviejų metų vaikams. Per pirmuosius dvejus gyvenimo metus skiepai gali padaryti organizmui daugiau žalos nei naudos. Išimtis būtų hepatito B vakcina, jeigu kūdikio mama serga šia liga.

    Palankesniame vakcinų kalendoriuje turėtų nebūti vakcinų su timerosaliu, turinčiu gyvsidabrio. O jo yra gripo vakcinose. Taipogi reikėtų vengti vakcinų su gyvais virusais. Tokios yra trivalentė MMR (raudonukės, kiaulytės, tymų), vėjaraupių ir poliomielito vakcinos. Ši taisyklė nebūtų taikoma raupų vakcinai (ten irgi yra gyvas virusas) atveju, jeigu įvyktų teroristų sukeltas raupų protrūkis.

    Pagal pacientui palankesnį vakcinų kalendorių skiepijant vaikus nuo dviejų metų amžiaus, reikėtų leisti skiepus po vieną ir mažiausiai su pusės metų pertrauka, kad imuninė sistema tarp vakcinų spėtų atsigauti ir stabilizuotis.

    Nėra visiškai aišku, kurios vakcinos (iš tų, kuriose nėra timerosalio ir gyvų virusų) turėtų būti tame švelnesniame kalendoriuje. Keturios svarbiausios būtų kokliušo, difterijos, stabligės (visos jos turėtų būti leidžiamos atskirai viena nuo kitos, o ne kartu kaip tai daroma dabar), bei poliomielito vakcina su inaktyvuotu (mirusiu) virusu – tokia, kuri išauginama žmonių ląstelėse, o ne beždžionių inkstų. Galbūt tiek vakcinų ir užtektų. Remiantis kai kuriais naujausiais tyrimais, patartina vengti trijų naujesnių vakcinų – hepatito B, sudėtinės pneumokoko ir hemofilus influensa (Hib).

    Jūsų pediatrui toks kalendorius greičiausiai nepatiks. Būsimieji gydytojai medicinos mokyklose ir rezidentūroje mokomi, kad vaikų imunizavimas yra būtinas visuomenės sveikatai. Jie nelinkę svarstyti, kad jų dėstytojai gali būti neteisūs; taipogi jie nelinkę kritiškai vertinti oficialiuosius medicinos leidinius, kuriuose teigiama, kad vakcinos yra saugios.

    emiliukas

  9. 4

    kai įvyko reakcija,aš dar nieko nežinojau apie skiepų žalą,tiesiog net nebūčiau pagalvojusi,kad skiepai turi ir kitą medalio pusę.mums pediatrė pasiūlė atsisakyti iki metukų,per pusę metų labai domėjausi skiepais,kas įeina į skiepus,kokias dozes vaikas gauna.suėjus metukui net nekylo minčių skiepyti vaiko,pasirašiau,kad atsisakau visiškai.

    emiliukas

  10. 3

    apie TBC skiepus nesenai rašė delfis,laikraščiai ir k.t.nemažai vaikų susirgo tuburkulioze būtent nuo skiepo.
    galima straipsnių rasti internete įrašę į google:
    Skundžiasi dėl komplikacijų po TBC skiepų

    praeitais metais Kaune buvo kokliušo protrūkis,sirgo vaikai pilnai paskiepyti,apie tai rašė laikraščiai.

    emiliukas