• 16ats.

    buvom su vyru sumane ,kad reikia taupyti ir nusprendem tai padaryti paskyriant maistui tam tikra suma(na is tu pinigu ir visos chemijos priemones-juk ju neperkam kiekviena menesi) ir rezultatas(suma buvo 600lt-)pirma menesi sutaupiau apie 50-na o kitus iki 0-na vyras megstantis pavalgyti ir skanestus-nieko gero is plano.o kokie jusu bandymai ar to nedarete

    suniukasŠeimos finansaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    gaila, musu ne tokios pajamos, kad taupyti. tad netaupom/

    tikmama

  2. 2

    taupyk netaupes, juk tokios kainos vien duonos kepeliukas po 3-4lt, ir tik vienai ar dviem dienom o visa kita.....

    tikmama

  3. 2

    Aš nežinau išvis ką reiškia "netaupyti". Žinoma,kai kada išeičių nėra,tai tenka išleisti kad lieka mažiau palikt,arba išvis nelieka. Pirmaisiais mūsų gyvenimo metais taupėm,metaliniais litais pradzia buvo po 1 lt po to po 2 lt,ir galų gale dasidėjo ir po 5 lt. Per metus susitaupė nemaža suma. O specialiai nedėjom,vat grįždavom iš parduotuvės,randam iš gražos tuos metal.litus ir metam,metėm į vazą. Dabar taupom kion saskairon. Kai gauna algą,jei lieka iš praitos algos tą sumą oersiunčiam į nenaudojamą saskaitą. Dar namie taupom. Metam į taupyklę iš kurios nepaimsi be koncervų stidsrytuvo :-)

    Anonimas

  4. 1
  5. 1

    simta kart bandem, bet esam labai netaupus visur, kol uztenka, tol nesuku galvos, menesio gale vystiek lieka santaupom...

    Anonimas

  6. 1

    Mes dienai maistui isleidziam apie 40lt, dar plius visa kita, kartais patys nesuprantam kaip 2000lt isleidom, pagalvoju kad reiktu susiimti ir taupyti.

    Jurginele

  7. 1

    Geriausia taupyt,tai daugiau gamint namuose,pasieskojus nebrangiu receptu.

    grirute

  8. 1

    Mes viska perkam labai apgalvodami jau nuo pirmu pazinties dienu.Taip jau gavos Kad abu esam labai taupus.
    Netaupome tik kai atostogaujam,ar kokia sventine proga lepinames.
    O todel ir lepintis turim is ko,kad pinigu nesvaistom kas dien,belen ka pirkinedami.

    Anonimas

  9. 1

    Kol nedariau jokių planų tai sutaupyti buvo be šansų, tačiau mes taupome ne ant maisto. Ta prasme apribojom saldumynus, valgome tik šeštadieniais. Vaiko dantistė rekomendavo tokią taktiką, kad saldumynai tik šeštadieniais, nes iki to laiko buvo tai vieną dieną kinderiukas, kitą dieną saldainukas, dar kitą dieną limonadas su meduoliu ir t.t.. net nepastebėdavau kiek daug nesveiko maisto kemšam. Tad tik šeštadieniais sldumynų dieną palikom, o ir vaiko apetitas pagerėjo.
    Toliau apie planą... visada darausi jau turbūt pilni metai bus kad atsisėdu, pasiimu tuščią baltą lapą, susibraižau mini lentelę pasirašau kiekvieno mėnesio pajamas kiek mažiausiai turime gauti, pasirašau prie kiekvieno mėnesio išlaidas kur kam kiek skiriu, ką reikia sumokėti, kiek lieka susumuoju.. jeigu matau kad kažkurį mėnesį nuliukas gaunasi ar net minusas, tuomet jau spaudžiuos, žiūriu gal iš kito mėnesio reikia atsidėti, žiūriu kur susispaust kuriam mėnesyje kad kitam mėnesyje užtektų. Tai susidarau tokį planą kiek įmanoma daugiau į ateitį. Aišku būna nenumatytos išlaidos, todėl kiekvieną mėnesį skiriu bent po kažkiek nenumatytiems atvejams, tiksliau taupymui šiokiam tokiam.. būna apserga vaikas, būna sugenda kažkas reikia nusipirkti ir pan. O būna atsiranda pinigų daugiau kažkurį mėnesį kas labai pradžiugina. Pvz iš mokesčių sugražins nemažai, tai vėlgi šiek tiek verčia atsipalaiduoti, mano privačios pianino pamokos kažkiek duoda pinigėlių, bet šiuo metu jos tapo nereguliarios, todėl net neberašau į planą...
    Be plano mūsų finansai būdavo betkaip išleisti, o mėnesio gale žiūrėk jau nebesupranti kur tie pinigai dingo, o pasirodo dar kažkas liko nesumokėta ar valgyt jau reik pirkti ir nėra.. Neužtenka planą pasirašyti, reikia dar ir išmokti jo laikytis vyrui ir žmonai :)
    Ir dar apsiprekinam mes ne kelis sykius savaitėje, o darom didįjį apsipirkimą kartą savaitėje ar kartą į dvejas savaites, būna važiuojam į užsienį ten apsiprekinam net porai mėnesių visokiom mėsom, padažais, kiaušiniais ir pan nes ten pigiau nei čia kur gyvenam.. o paskui einam dasipirkti grietinės ar pieno, daržovių ir vaisių. Tada vėlgi su sąrašu einam. Kartais nukrypstam ir nusiperkam neplanuoto, bet vis mokomės, kad ir tų nukrypimų būtų kuo mažiau :) pavyksta susidėlioti pajamas pagal planą ir tikrai manau puikiai po kol kas tvarkomės..

    lydekaite

  10. 1

    zdraica, labai saunu, akd to neisivaizduoji, linkiu to niekad ir nepatart :)

    Musu pajamos nors ir gan dideles, bet turim labai daug ivairiu isipareigojimu, tai kas lieka iseina maistui, komunaliniams, kurui, masinos taisymui, vaiko reikmem ir kas 3-5men drabuziams, tad taupyt netaupom, nes ir taip vos isitenkam su pingais.
    Kazkada kai taupem, tai taupem grynais, dejom i voka, bet konkretaus plano neturejau, dejau arba karta i menesi, arba kelis kart per savaite, priklausomai nuo pajamu, tik turejom tokia taisykle, kad jei paimi is to voko, atgal turi grazinti dvigubai :) tad toks variantas mums pasiteisino, bet cia buvo senais gerais laikais :)

    Adri