• 12ats.

    Kur kaupiate pensiją? Ar pakeitėte kaupimo būdą po žinios, kad reikia pasirinkti iki lapkričio 30 dienos būdą, nes paskui iš privačių firmų nebebus galima grįžti į sodrą?Argumentuokite kodėl pasirinkote vienokį ar kitokį būdą.Gal kas lyginote kur geriau apsimoka (privačiose kompanijose,bankuose ar sodroje)?

    lydekaiteEkonomikaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    labiausiai apsimoka privačiuose, nes jie labiausiai specializuoti...

    Jorkaile

  2. 2

    gal kažkam svarbi info bus dėl šių dalykų:
    http://www.delfi.lt/verslas/manolitai/kaupimas-pensijai-ka-laimi-uzdirbantis-1-tukst-lt-2-tukst-lt-ir-5-tukst-lt.d?id=63384426

    lydekaite

  3. 2

    As likau privaciame pensiju kaupimo fonde.

    Imbiere

  4. 1
  5. 1

    vinipuk, juk išlygins sodros biudžetą taip, kad būtų iš ko viską mokėti ;) Vienas iš žingsnių buvo motinystės atostogų koregavimas. Tai sodrai padėjo sutaupyti ;) Nebus taip, kad pasiūlė pasirinkti pensijos kaupimo būdą ir nenumatė sodros sugriuvimo ;)) Yra daug kitų mokesčių sodrai ne tik pensijų kaupimo fondas. Pvz privalomasis sveiaktos draudimas, ligos ir motinystės soc draudimas, nedarbo soc draudimas ir pan. Nesuplaka visų pinigų į vieną, o yra tam tikri fondai, kur paskirsto pinigus iš anksto. Yra finansų analitikai, kurie apskaičiuoja užteks, neužteks, jei neužteks tai darys reformas, kad užtektų ;) Beje jei sodrai nemokėsiu pensijos kaupimo įmoką, bet mokėsiu savo kokiam bankui arba privačiai firmai tai iš sodros pensijos ar taip ar taip negausiu. Sodra nenukentės, norsir mano įmoka būtų disponuojama dabar, bet ją reiks vis tiek išmokėti ateityje. Manau taip norima sumažinti pensijų išmokas ateityje sodroje, kadangi galbūt padarė prielaidas, kad dirbančiųjų vismažės dėl emigracijos ir pan dalykų, o pensininkų visdaugės Leituvoje (nes jaunimas išvyksta svetur, o ne senimas).. Na čia logiškai bandau mąstyti. Manau padarė prielaidą, kad ateity su tokia tvarka kaip dabar sunku bus išmokėti pensininkams pinigus, todėl jau ruošiamasi dabar ;)
    Aš galbūt savo poziciją parodžiau - norėčiau labiau kaupti privačiame arba banke.. šiuo metu esu privačiame, tačiau manęs jis netenkina... o paskui pakeisti nebebus galima... norėtųsi neapsišauti..

    lydekaite

  6. 1

    Visų teisė rinktis,o jei sukldydo vyras tai juk jo ( mūsų) bėdos ,tikrai ne kitų

    Anonimas

  7. 1

    na nezinau, banku kazkodel daugiau bakrutavo, o pensijas juk visi laiku gauna is sodros, bet jei jus savo pinigus pervesite i privacius, tai , aisku , kad sodra nukentes, ji ir taip nukencia del nesurinktu mokesciu, nes dabar visi bedarbiai, invalidai, ligoniai, visiems tik duok, idomu kas tada tokiems mokes ismokas, jei nebus sodros, tad siulau ja remti, o ne privacius bankus, nuo kuriu esu nukentejusi

    vinipukas

  8. 1

    Vyras kaupia per swedbanką,privačiai.

    Anonimas

  9. 1

    vinipuk, niekas ir nedejuos ateity. Tiesiog norisi pasirinkti optimaliausią variantą. Ar lyginote ką siūlo bankai, privačios kompanijos ir ką siūlo sodra, kad taip akivaizdžiai palaikote sodrą? Man kaip tik sodra nepatikimai atrodo, nes tai nurėžia pensijas, tai nebegražina, tai skylė didžiausia toje sodroje, buvo kalbos, kad bankrutuos sodra su visais pinigais. Kaip tik sodra man asmeniškai atrodo nestabiliai. Bankai, privačios firmos nekeičia ir nemažina pensiją. Ką jau sukaupsim tą turėsim. Beje dabar pensininkai gaunantys iš sodros pensijas kaip tik labai dejuoja ir piktinasi vyriausybės darbu. Politikams pasididino atlyginimus, o pensijų negrąžina, kurių neišmokėjo kriziniu laikotarpiu. Tai šie dalykai tikrai atbaido mane ir dar kiti dalykai neramina pvz kaip vyriausybės darbas. Keičia mokesčius, neišmoka pensijų kriziniu laikotarpiu, sau didinasi atlyginimus kai dar pensininkams neatiduota tai kas priklauso. Privačiuose ir bankuose ramu, nieaks nieko nekeičia kaip pasirašei sutartį taip ir turi, plius gali pakeisti pakopas, koreaguoti sutartį. todėl ir klausiu gal kas lygino, gal kas dirba ir gerai supranta kame šaknys :)

    lydekaite

  10. 1

    pasilikau sodroje, nes netikiu privaciais fondais, o be to jei visi islektu is sodros, tai is kur sodra surinks pinigu visokioms ismokoms, juk uz biuletenius imat is sodros, uz dekretines is sodros, invalidumai, dabartines pensijos is sodros, viska imama is ten, o pinigus nesa dauguma i privacius, bet tada nedejuokit, jei privatus ''neuzdirbs pinigu'', o gal net visai bankrutuos.

    vinipukas