• 12ats.

    Kaip greičiau užmigdyti vaikutį, jeigu nepadeda nei lopšinės, nei buvimas šalia, nei tai, kad dieną išsidūksta?

    Mano dukrytė 1 m. 7 mėn. labai sunkiai užmiega nakties miegučio. Atrodo per dieną išsidūkstam, būnam lauke valandą ar net ilgiau, daug žaidžiam namie. Po pietų miegelio atsikelia apie 17 val., o nakties miegučio guldau apie 23 val. Tačiau visas ritualas užsitęsia ir iki 12 ir pirmos val. nakties. Lovytėje muistosi, kuičiasi apie valandą ar dar ilgiau. Iš pradžių pati migdau pasiguldžiusi šalia savęs, duodu pienelio atsigerti, padainuoju, paliūliuoju, užleidžiu lopšines (pati pasiprašo). Paguldau į lovytę ir jai tada iš karto miegučiai išsilaksto. Guldoma į lovytę nesipriešina, bet pagulėjusi kelias minutes pradeda sėstis, žaisti ar net stotis ir bando kalbinti mus abu :) Paguldau, kalbinu, glostau, tai lyg nusiramina, bet po kiek laiko ji vėl savo "judėjimą" lovytėje pradeda. Nesinori sėdėti šalia ir supuoti. Stengiuosi, kad pati savarankiškai mokytųsi užmigti. Bet kaip pagreitinti jos "nulūžimą", gal yra kurios irgi toks pat ilgai neužmiegantis vaikutis?

    elegancijaMiegutisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    pagalvoju, kad pavydziu Elegancijai kantrybes :))) As tai jau senei buciau paguldziusi i savo lova ir ramiai miegojusi. Zinoma tu taip nedaryk, jeigu tau nepriimtina, kai vaikai miega kartu su tevais. Bet man kitaip neisejo. Kai viresnis vaikas pradejo panasei elgtis kaip tavo dukryte, as paguldziau ji salai. Tada net nelaukiau kol uizmigs, bet kazkaip jis salia labiau atsipalaiduodavo ir greit uzmigdavo. Mazesnis (jis tavo dukrytes amziaus), dabar irgi miega musu lovoje,. nes savo nebeuzmiega :( o migdyti visa valanda ir ilgau as neturiu kantrybes :( Seip dar gali truputi ja paignoruoti, isjung sviesa ir miegok, gal ji susiprates ir irgi atsiguls....Sunku ka ir patarti, isaugs is tokio amziaus, o dabar tik dar didesnes kantrybes linkiu :)

    mamyčiukas

  2. 4

    ka pastebejau,didziausia klaida,kad vaika guldotes is pradziu pas save...po to perkeliate i lovyte... ner ko noret,vaikui issiblasko visi miegai ,kiek pasnaudes pas jus yra isjudinamas ir praeina visas miegas...
    geriausia,kad visa sita "rituala'" pienelio gerima,dainavima atliktumete jos lovyteje,jei iskarto neuzmiega paglaudykit galvyte,paausius,nugaryte gan ilgokai kol jau matysit gerai uzsnus...

    Milana69

  3. 4

    kiekvienas vaikas skirtingas,maniškė jei neužmiega ilgai,guluosi su ja.ji patamsyje žaidžia,man plaukus "raito"dažniausiai aš pirma užmiegu,naktį prabudusi randu ja užsiklojusią miegančią:))
    kai buvo jau virš metukų tai krizendavo iš lopšinių,bedainuojant ji pradėdavo dukti,todėl nedainuoju:)

    emiliukas

  4. 3

    galbut padetu jei siek tiek anksciau eitu pietu miegelio?tada anksciau atsikeltu,nes pastebejau kad jeigu ir mano maziukas pabunda pavakary,tai be vidurnakcio niekaip nemiega,sneka,kuiciasi,po valanda dvi..:) kazkodel greiciau daug uzmiega kai vesu,net saltoka namuose,todel visada pradarau langa,paskui kai uzmiega apkloju bet vistiek palieku mikroventiliacija.ir taip nuo mazens,niekada del to neslogavo.ir dar: jei tikrai pasiryzai mokyti kad uzmigtu savarankiskai, geriausia butu paguldzius is pradziu pasedeti salia,bet nekalbinti,nebedegti sviesos,nebezaisti..nors as prisipazinsiu dazniau tiesiog pasiguldydavau salia ir nereaguodavau i jokius kalbinimus ir po kiek laiko uzmigdavo,tada pernesdavau mieganti i lovyte..sekmes:)

    sandritute

  5. 3

    mano maziukas tai mazas bet irgi buna kad neuzmiega, bet as zinau kad del to jog per daug issiudksta buna nuvarges, jei vakare iki nakties miego su juo nedukstu bunu ramiai tada uzmiega, o jei duksta duksta o tada pavalgo ir guldau tai nemiega...nepadeda nei supimas nei salia pasiguldymas...

    Doviliuke

  6. 3

    mano sunelis irgi sunkiai uzmigdavo.kuisdavosi ,vartydavosi,taip issibudina ir vel viskas is pradziu.paskui pastebejau kad jam turbut per silta,nes kaip rasiau nesenai apvilkdavau silciau nes nusispardo nakti anklode.dabar miega tik su bodziuku ir tikrai daug ramiau miega.tik aisku man dabar daugiau rupesciu,nes vis reikia keltis apklot.

    Iraida

  7. 2

    dar vienas patarimas elegancijai, jei vaika maitini savo pienu gali tai daryti ir paguldziusi i vaiko lovyte,galima lovytes sona viena nuimti ir prisitraukti lovyte prie savo lovos i tarpa pakloti koki pleduka,kad skyles nebutu,mes taip darem,ir vaikas puikiausiai priprato miegot savo lovoje,uzmigdavo krutine isikandes,ne kelnot nereikdavo nei issibudindavo nei ka...galit pabandyt.

    Milana69

  8. 2

    na, man su guldymu šalia savęs yra problema, kadangi dar prieš miegelį, kaip rašiau geriam pienuką. O tas pienukas dar iš krūties:) Tai ji taip paguli valgydama, o ilgiau laikyti prie krūties nenoriu, nes stengiuosi jau atpratinti nuo MP. O tol kol guli šalia, tol prašo papo:) Tai, kad čia ne klaida, kad guldausi šalia savęs, o kitos išeities kol kas nėra, kol maitinu savu pienu. Gal galima sakyti, kad klaidingai darau, kad maitinu savo pienuku, bet man ir mano dukrytei tai yra didžiausias džiaugsmas ir džiaugiuosi turėdama šią galimybę.
    Na, galvoju, gal dieną reikia anksčiau pažadinti iš pietų miegelio, nes miega nuo 14 val. iki 17 val. Anksčiau negaliu guldyti, nes atsikeliam tik apie 9-10 val. Nors vis bandau apie 13 val. paguldyti, bet irgi užmiegam tik apie 14 val. Na, visur tas pats - ar dieną, ar naktį su tuo miegeliu:)))
    Gavau iš jūsų keleta patarimų, kuriais mielai pasinaudosiu. Ačiū už pasidalinimą patirtimi.

    elegancija

  9. 2

    manau jog gal pabandykit anksciau eiti pietu miegoti....ir gali buti kad vaikas pervargsta ir neuzmiega...ir gal pradek anksciau guldyti ir nakties miegeliui...mums buvo vienas tarpas kad nesiguldavo nors tu ka vos ne i iki vidurnakcio reikedavo prasiduoti,bet po to abu su vyru atsigulam pasiguldom ja pas save viska isjungiam ir viskas,miegam,pazirzdavo bet uzmigdavo labai greitai,nes niekur veiksmas nebevyksta,visur tylu ramu ....

    iirina

  10. 2

    Pas mus ir tas pats guldau 23 o užmiega kokia 24 ir nežinau ka darytigal isauga nor pietu ji ilgai miega kokias4 val bet jai pakeliu anksciau tai zirzia.

    mamyciuke